БГНЕС В спор за място на финала българинът ще се изправи срещу

...
  БГНЕС В спор за място на финала българинът ще се изправи срещу
Коментари Харесай

Димитров победи Алкарас: Българинът е на полуфинал в Маями

 

 

 григор димитров алкарас
БГНЕС

 

В спор за място на финала  българинът ще се изправи против германеца Александър Зверев , който по-рано денем победи с 6:3, 7:5 унгареца Фабиан Марожан.

Още в първите минути на мача с Алкарас Димитров даде поръчка, че е в доста добра форма и  има своите изцяло действителни шансове за триумф  срещу носителя на две трофеи от Големия шлем. 32-годишният българин поведе с 3:0 гейма след 18 минути игра, а с нов пробив в края на сета взе откриващата партия от мача без въобще да разреши на Алкарас да влезе в нея.

Вторият сет също  стартира чудесно  за първата ракета на България. Той поведе с 4:1 гейма и имаше точка за пробив за 5:1, само че Алкарас се оправи и я отрази.

Испанецът сподели събуждане в играта си и съумя да осъществя своя първи пробив в мача в седмия гейм на втория сет, след което и да изравни за 4:4.

Това обаче не повлия на Димитров, който завоюва подаването си в деветия гейм, а незабавно по-късно доближи до нови два шанса за пробив, като осъществя още първия и по този начин стигна до успеха в мача.

За българина това е втори следващ триумф над Алкарас след този в Шанхай в края на предишния сезон. Въпреки това 21-годишният испанец продължава да води в общия резултат посред им с 3:2 триумфа.

В мача, който бе изгледан онлайн от звезди като боксьора Майк Тайсън и баскетболиста Джими Бътлър, Димитров записа 24 печеливши удара и направи единствено пет непредизвикани неточности. Освен това той реализира и четири аса, като завоюва и 12 от 16-те си излизания на мрежата.

Достигането до полуфиналите в Маями подсигурява на Григор Димитров и нанагорнище до 11-о място в международната класация. От понеделник той ще изпревари гръка Стефанос Циципас. Победа над Зверев ще го върне в 10 на ранглистата за първи път от 2018 година насам.

Българска телеграфна агенция

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР